Glutenfrie bagels er noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på lenge. Jeg har hatt en ide om at det har vært så vanskelig og derfor utsatt det. Men de er jo super-enkle å lage og de smaker så godt! Gleder meg til å ha de i matpakkene i morgen:)
Jeg laget de litt grovere enn oppskriften tilsa, men jeg tror faktisk de blir enda litt bedre med kun en lys melblanding.
Du trenger (12 bagels):
- 5 dl lunket vann
- 50 gr tørrgjær
- 1 1/2 ss fiberhusk
- 1/2 dl lys syrup eller honning
- 2 ss olje
- 2-3 ts salt
- 550 gr lys melblanding. Bytt gjerne ut 250 gr med en grovere melblanding
- Solsikkefrø, sesamfrø og/eller linfrø til pynt
- Litt ekstra mel til å bake ut
Løs opp gjær og fiberhusk med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.
Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. La deigen heve i ca 20 minutter i en bakebolle dekket med plast.
Del deigen i 12 emner på en melet bakeplate. Rull deigen ut til “pølser” ca 2 cm tykke. Sett sammen endene til du har en ring.
Legg de over på et stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter. Dekk stekebrettet med plast eller ett kjøkkenhåndkle.
Kok opp en kjele med vann. Ha i bageles (3-4 av gangen) og la de koke ca 1 minutt på hver side. Legg de over på stekebrettet igjen å strø over solsikkekjerner og/eller frø.
Stekes i en forvarmet ovn på 220 Grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Noen kommer til å bli skikkelig fornøyd med matpakken i morgen..:)
Lykke til!
Hva er ditt beste matpakketips? Legg gjerne igjen en kommentar med ditt absolutt favoritt matpakketips.
Pappa`n til Sevastianos:)
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bagels #matpakke #skolestart #matstart #matprat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakketips #frokost #godtno #matbloggsentralen #allerglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #healthy #glutenfree #bagels #food #celiac #breakfast #lunch
5 Responses
Hei,
Jeg mener å ha lest at du tidligere har skrevet om Schar sine brød, at pakningen var vanntett.
Men hva når en pakke uåpnet brød med utløpsdato 21.09.17 er full av kondens innvendig?
Vil ikke dette mugne? Skal jeg evt åpne pakken og fryse det?
Gjelder Flerkornsbrød på surdeig.
Hei,
Jeg sjekket med Schaer og de svarte at dersom pakken er full av kondens kan du sende en mail til Konsumentkontakt@arvidnordquist.se Dette er klart en produktfeil. Lykke til:)
Hei, har brukt denne oppskriften to ganger nå og bruker mye mer mel enn det som står i oppskriften, begge gangene har jeg brukt nærmere 700-800g mel. Hva er det jeg gjør feil her? Deigen er veldig klissete med 550g som oppskriften sier.
Det menes vel 1 pk tørrgjær (ca. 11 g) som tilsvarer 50 g vanlig gjær?