Glutenfrie dumplings med scampi
Glutenfrie dumplings med scampi smaker akkurat like godt i glutenfritt! Dette er like mye restaurantmat som typisk gatekjøkken mat, og variasjonene til fyll og utforming er nærmest uendelige. Jeg har tilgode å finne ferdige Gyoza-ark i glutenfritt, derfor må du lage de selv. Det er absolutt ikke vanskelig, men det krever litt tid. Når resultatet blir som disse er det verdt hvert eneste sekund!
Glutenfrie dumplings med scampi er knallgodt, men du kan selvsagt bytte til et annet fyll om du foretrekker det. Vi har også brukt denne oppskriften på dumplings som “pannekaker” til crispy duck. En skikkelig gjenbruks-oppskrift der altså.
Hvis du synes dette ser vanskelig ut å lage, kan du sjekke ut denne videoen vi har laget på Instagram, for fremgangsmåte.
Vi anbefaler varmt at du tester ut oppskriften på glutenfrie dumplings med scampi I løpet av helgen.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk et lyst mel, da et grovt vil trekke til seg mye væske og deigen sannsynligvis vil bli alt for kompakt.
Dumplings:
- 240 g Pappa uten gluten- lys melblanding
- 1 1/2 – 2 dl kokende vann
- 1 knivsodd salt
- olje til steking
- 1 dl vann til koking
Fyll:
- 250 g scampi
- 100 g svinekjøttdeig
- 1-2 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss frisk finhakket ingefær
- ¼ ts frisk finhakket chili
- 4 ss frisk finhakket koriander
- 2 vårløk, finhakkes
- ¼ ts malt sort pepper
- 1 ss olje til steking
Dumplingssaus:
- ½ rødløk, finhakkes
- 1 ss glutenfri soyasaus
- ½ ts frisk finhakket chili (el. mindre om du ønsker mildere saus)
- 1 ss frisk finhakket ingefær
- saften av ½ lime
- 1 ss ristede sesamfrø
- noen stilker koriander til pynt
- 1 ss olje til steking
- Rør sammen ingrediensene til dumplingene med en gaffel. La deigen stå og hvile i 30 minutter i kjøleskap.
- Lag fyllet ved at du finhakker scampi og rør god sammen med kjøttdeigen. Tilsett de øvrige ingrediensene grør godt til en jevn og fin farse. Sett til side.
- Lag sausen ved at du steker løken på middels varme i oljen i noen minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene (bortsett fra sesamfrø og koriander). La det koke godt inn i noen minutter. Sett til side. Avkjøles.
- Ta dumplingdeigen ut av kjøleskapet. Trill deigen ut til en lang pølse og del den opp i 20-30 emner (avhengig av hvor store du vil ha dem). Trill ut til små «kuler» som du igjen kjevler ut til tynne pannekaker. Stikk ut små rundinger med en kopp for å få perfekt form. Legg de små «pannekakene» i et fuktet kjøkkenhåndkle etter hvert som de blir ferdig, slik at de ikke tørker.
- Legg en spiseskje fyll på hver pannekake. Pensle med litt vann i kantene. Brett deigen sammen, klem lett og lag 4-5 «folder» i et mønster langs kanten.
- Varm oljen og legg i alle dumplingene. Brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell i 1 dl vann, og legg på lokk. Damp videre i 5-6 minutter. Ta dem ut og legg dem på en tallerken.
- Dypp dumplingsene i sausen og nyt!
På Instagram kan du sjekke ut REELS for å se hvordan vi lager og bretter dumplingsene.
#pappautengluten #glutenfri #scampi #dumplings #godtno #glutenfritt #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #dumplings #gyoza #glutenfree #food #celiac
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på Glutenfrie dumplings med scampi.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka