Glutenfrie enkle skoleboller
Disse skolenbollene er veldig enkle å lage. En av grunnene er at de inneholder ganske mye smør, noe som gjør at deigen er veldig enkel å jobbe med. Du trenger neppe justere med ekstra mel i denne oppskriften.
Disse ble til som et resultat av at vi manglet noen ingredienser, men heldigvis går det fint å “slumpe”, også i glutenfritt! Disse ble luftige og knallgode på smak. Bare prøv du også!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.
Holdbarhet
Vi anbefaler deg å fryse bollene etter avkjøling, altså før du har på kokos og melisglasur, hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.
Glutenfrie enkle skoleboller
- 2 dl lunken melk
- 10 g gjær
- 200 g smeltet smør
- 70 g sukker
- 500 g glutenfri lys melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts psyllium
- ¼ ts natron
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- Vaniljekrem
- Melisglassur (4 ss melis + 2 ss vann)
- 2 dl kokos
- 1 eggeplomme + 2 ts melk til pensling
- 2 ss smeltet smør til pensling etter steking
Slik gjør du:
- Bland melk, gjær og 2 ss av sukkeret i en bakebolle.
- Tilsett mel, psyllium, natron, bakepulver, salt og resten av sukkeret, bland godt.
- Tilsett avkjølt smeltet smør, bland godt.
- Bland alle ingrediensene godt, deigen er lett å håndtere og du trenger ikke tilsette mere mel. Dekk deigen med plastfolie, sett den til heving på et lunt sted i minimum 1 time.
- Ha deigen på en overflate, del i 8 – 10 like store emner og form til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakeark, trykk de litt ned på midten med en skje eller med fingrene, og ha en teskje med vaniljekrem i hver bolle.
- Etterhev bollene i 30 minutter.
- Forvarm oven til 200 ° Pensle bollene med egg-og melk blandingen og stek bollene gyllne på midterste rille i cirka 15 – 17 minutter.
- Pensle bollene med smeltet smør og avkjøl på rist.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilsett ev. mer væske eller melis til du får en passe tykkelse.
- Smør melisglasur på de avkjølte bollene og dypp dem i en skål med kokos.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfrie enkle skoleboller
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka