Glutenfrie Halloween donuts
Glutenfrie Halloween donuts er et perfekt alternativ hvis du som oss, ikke er glad i kaker, donts eller muffins pyntet med “blod, gørr, slim” eller noe annet skummelt. Disse ser ganske så uskyldige ut, men de smaker knallgodt! Dessuten er de enkle å lage og krever minimalt med innsats. Topp de med ønsket glasur med mønster eller kakestrøssel.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfrie Halloween donuts . Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser:
- 340 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (Spar 40 g til utbaking)
- 150 ml lunket melk
- 1 romtemperert egg
- 1 pk gjær
- 1 klype salt
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 3 dl olje til steking (skal dekke bunn og donuts under steking)
Glasur:
- 300 g melis
- 1 eggehvite
- konditorfarge
- kakestrøssel (sjekk at den er glutenfri)
- Forvarm ovnen til 50 C.
- Ha mel og bakepulver i en bakebolle. Lag en grop i midten av melet og ha i sukker, vaniljesukker og gjær. Tilsett melk, og la det stå i 2-3 minutter for å aktivisere gjæren. Tilsett egg og salt. Rør blandingen godt til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være litt klissete.
- Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Del deigen i to emner, og kjevle ut hvert emne til du har en tykk leiv (ca 1/2 cm tykk). Stikk ut donuts, bruk gjerne en kopp til selve rundingen og en utstikker til hullet. Legg så donuts over på en stekeplate med bakepapir. La de heve i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter.
- Varm oljen i en dyp stekepanne og legg i donuts. 4 om gangen. Dette blir blir varmt og det går fort, så pass på. Donutsene skal steke i cirka 20 sekunder på hver side. Legg de over på et brett med bakepapir for at overflødig olje renner av. Avkjøl.
- Bland sammen melis og eggehviten i en bolle, tilsett ønsket konditorfarge.
- Dypp donuts i glasuren og sett de over på en rist slik at overflødig glassur renner av. Pynt med kakestrøssel eller lag mønster før glasuren stivner.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
One Response
Hei, disse smakte gjær og var ikke spesielt gode.