Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
Med sitroner i sesong anbefaler vi at du tester ut disse glutenfrie sitronbollene med deilig et deilig fyll av revet sitronskall, melis, smør og sukker. Helt perfekt til morsdagen i morgen. Disse har vi laget semi grove, og har brukt både grovt og lyst mel. Du kan selvsagt også bare bruke lyst mel.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.
Sitronboller:
- 500 g glutenfritt mel. 250 g Lys melblanding- pappa uten gluten og 250 g Grov melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 1 ½ dl sukker
- ½ ts fint salt
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
- 2 ½ dl gresk yoghurt
- 2 ½ dl lunkent vann (kanskje mer)
- 1 pose tørrgjær
- 100 g smeltet smør
- 1 egg og 1 ss melk til pensling
Fyll:
- 60 g romtemperert smør
- 3 ss revet sitronskall
- 30 g melis
- 30 g sukker
Melisglasur:
- 2 dl melis
- 2-3 ts sitronsaft
- Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
- Bland sammen yoghurt, lunkent vann, gjær og smeltet smør. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.
- Lag fyller ved å røre sammen smør, sitronskall, melis og sukker.
- Elt inn resten av melet, kna godt, og kjevle ut deigen til en tykk leiv. Smør på fyllet og rull det sammen til en tykk pølse. Kutt opp boller i like store deler og legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
- Pensle bollene med egg og melk, og stek på midterste rille i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Bland sammen ingrediensene til melisglasuren og fordel den over bollene
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
Glutenfrie halvgrove sitronboller med melis
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på fylte crêpes med ost og skinke.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri#sitron #amalfi #bolle #sitronboller #kanelbolle #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #lemon #lemonrolls #celiac
2 Responses
Jeg har en kollega som bare kan spise glutenfri mat, og skal spørre kona om hun blir med å lager denne deilige oppskriften til i morgen – da blir han nok glad 🙂
Fantastisk! Regner med at det ble satt pris på!