Disse glutenfrie salt kjeksene med rosmarin og havsalt må du prøve. Kjeksene ble deilige sprø og helt perfekte på smak med ett hint av rosmarin, chili og havsalt. Imponer gjestende dine med disse på ost og kjeks kveld.
Du trenger :
- 1 1/2 kopp glutenfritt lyst mel
- 6 ss vann
- 2 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 2 ts gjær
- 1 ts sukker
- 1/4 ts bakepulver
- 1/4 salt
- 2 hvitløksbåter
- 1 ss finhakket rosmarin
- 1 knivsodd chilipulver
- havsalt og rosmarin til pynt. Drysses over etter steking
Bland sammen alle de tørre ingrediensene og hvitløken i en bakebolle. Ha i smør og vann å kna godt. La deigen hvile dekket med plast i ca 1 time. Del deigen i to like deler å kjevle ut hver del mellom bakepapir med ett dryss av glf mel.
Tips; Ha noen ss revet parmesan i deigen.
Bruk former til å stikke ut ønsket form på kjeksene. Vi brukte, i mangel av noe annet, pepperkakeformer.
Prikk hull med en gaffel å pensle kjeksene med vann.
Stekes i ovn på 200 C i 5-6 minutter på en stekeplate med bakepapir. Avkjøl på rist å strø på havsalt og finhakket rosmarin.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #saltkjeks #rosmarin #aktiv #matglad #pappa #utengluten #hjemmelaget #mat # kjeks #matfrabunnen #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #rosemary #biscuits
5 Responses
Hei. Disse så skikkelig gode ut Tenkte jeg skulle gi disse i julegave, så lurer litt på hvor lenge disse holder seg?:)
Så gøy at du vil lage de i gave! De ble veldig bra. Som så mye glutenfritt er de best med en gang, men tror de skal holde noen dager i en lufttett boks. Ikke forsøkt med disse dessverre. Lykke til!:)
Hei pappa`n til Sevastianos
For en god oppskrift og så godt beskrevet på fremgangsmåte. Dette var kjekt å prøve og min mann likte dem også, så her blir det å værne om sine favoritter☺️Takk
Tusen takk for hyggelig melding!!
Ser skikkelig gode ut. Skal prøve de nå, men lurer på om oljen skal i sammens med smør og vann, eller om den pensles over før steking?