Hjemmelagde sprø knekkebrød er perfekt til frokost og lunsj. Disse er selvfølgelig glutenfrie og de er veldig mettende med nydelig smak av havsalt, frø og kjerner.
Tips: bruk gjerne litt tørkede urter i knekkebrødene for ekstra god smak. Rosmarin og havsalt er kjempegodt i knekkebrødene.
Du trenger:
- 5 dl grov melblanding. Vi brukte grovmiks fra Helios.
- 2 dl glutenfrie havregryn
- 1 ts havsalt
- 1d dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl sesamfrø
- ca 7 dl vann
Bland sammen alle ingrediensene. Deigen skal være litt grøtete. Er den for tørr tilsetter du mer vann, og er den alt for løs tilsetter du mer mel.
Sett ovnen på 160 C
Fordel røren utover 2 stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt utover. Dette tar litt tid, men det er viktig for resultatet av røren er jevnt utover slik at knekkebrødene blir likt stekt og dermed like sprø.
Sett inn begge brettene å stek de på 160 C i 10 minutter. Ta ut knekkebrødene å skjær opp knekkebrød (ønsket form)med et pizzahjul før du steker de videre i ca 45 minutter. Ca hvert 10 minutt bytter du plass på brettene slik at det blir jevnt stekt. Steketiden kan variere fra ovn til ovn så her er det best å følge med på slutten.
Avkjøl knekkebrødene på rist før du brekker de fra hverandre. Oppbevares i en lufttett boks.
Lykke til !
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #knekkebrød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #marathon #running #daddy #family #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #celiac
One Response
Jeg har fire i nær familie med cøliaki eller intoleranse. Da jeg fikk åpnet øynene for dine sider ble alt lettere og med alltid gode resultater. Tusen takk! Jeg har prøvd mye forskjellig: Knekkebrød, sukkerbrød, focaccia, pizza, rundstykker, boller mm. Alltid fornøyd!