- Matpakkemuffins laget på glutenfrie havregryn med frø og kjerner er et godt, næringsrikt og mettende alternativ. Du kan variere fyllet med forskjellige typer ost, pølser, spinat, tomater og mye mer. Disse egner seg selvfølgelig bra til å fryses. Vi anbefaler at du tiner dem i ovnen på 160 °C i 6-8 minutter for et nystekt resultat.
Porsjoner: 4 (12 muffins)
Middels rask å lage
- 4 egg
- 3 dl yoghurt
- 4 dl glutenfritt lyst el. grovt mel
- 1 dl glutenfrie havregryn (ev. kjør til mel)
- 2 ts bakepulver
- en klype salt
- 150 g revet ost
- 2 ss olivenolje
- 2 ss frisk finhakket persille
- 100 g spekeskinke, skåret i strimler
- 2 ss sesamfrø el. andre frø og kjerner til pynt
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Rør sammen egg og yoghurt. Rør inn mel, havregryn, bakepulver og salt. Rør inn ost, olivenolje, persille og spekeskinke.
- Sett muffinsformene i et muffinsbrett, og fordel røren i formene. Dryss over sesamfrø.
- Stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter.