Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper

Glutenfrie potetlomper

glutenfrie potetlomper

Glutenfrie potetlomper

Påsken står snart for døren og en ting er helt sikkert; det skal grilles pølser.  Vi har savnet gode glutenfrie  lomper, da de ofte bare smuldrer opp eller “brekker”. Men disse lompene ble helt fantastisk gode på smak og du kan faktisk ha de rundt en pølse uten at de brekker. En klar vinner! Påsken er reddet!

Å lage glutenfrie potetlomper krever litt tid og tålmodighet, men det er det verdt. Lag de en dag du har litt god tid og du har lyst på noe godt. Husk at du også kan smøre de med smør, kanel og sukker og servere de sammen med morgenkaffen.

Tips: Frys ned lomper med et bakepapir i mellom hver lompe slik at de ikke klistrer seg sammen.

 

Du trenger:

  • 1 kg poteter
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 dl glutenfritt mel

 

  1. Kok poteter med skallet på. Når de er avkjølt skreller du potetene og moser de sammen med saltet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å unge klumper. Ha i melet litt og litt da du skal unngå å få for mye mel i lompene. Når du har en fast fin masse setter du det en 1 t i kjøleskapet.
  2. Lompene kan klappes ut med hendene (ikke for tykke), eller kjevles ut og stikkes ut til ønsket størrelse med et lokk. Du trenger litt ekstra mel til utbakingen, og børst bort løst mel før steking.
  3. Lompene stekes i tørr stekepanne eller på en takke. Bruk middels varme. Lompene skal bli gjennomstekte uten å bli for brune. Hvis lompene “blåser” seg opp under steking prikker du i de med en gaffel
  4. Legg lompene i et kjøkkenhåndkle etter hvert som de stekes.  Dampen gjør at lompene holder seg myke.
  5. Oppbevares i plast i kjøleskap eller fryses rett etter steking. Ta ut ved behov.
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper
glutenfrie potetlomper

 

glutenfrie potetlomper

 

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #potetlompe #lompe #påske #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #coking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodlover #foodblogger

10 Responses

  1. Fantastisk gode lomperendelig fant jeg en oppskrift som smakte nydelig. Alle spiser de både de uten cøliaki og meg med…

  2. Hei! Jeg måtte bruke mye mere mel. Hva kommer det av? Kjempeklissete. Skal prøve å kjevle de ut nå..

  3. Jeg har prøvd et par glutenfrie alternativer tidligere, men dette er første gang jeg ikke har lengtet etter tradisjonelle lomper gjennom! Pappa inspirerte meg til å prøve igjen, takk!

  4. Takk for en flott oppskrift på glutenfrie potetlomper! Jeg har alltid elsket lomper, så det er fantastisk å se en glutenfri versjon som ser så deilig ut. Gleder meg til å prøve den!

    1. Har tidligere brukt litt forskjellig, nå bruker vi kun eget mel. Grovt eller fint. Du får de i nettbutikken og på Meny, forhåpentlig flere steder etterhvert:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.