Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn

Glutenfrie rundstykker med fiber og havre

glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn

God morgen! Ny uke og nye matpakker. Vi laget disse glutenfrie rundstykkene i går og de ble veldig populære her i huset. Luftige og med deilig sprø skorpe. At de også er proppet med fiber og glutenfrie havregryn er jo ikke feil. Disse blir defintivt en favoritt for store og små. Påsken står straks for døren og nybakte rundstykker er helt perfekt til påskefrokosten og-eller til skituren.

 

Du trenger:

  • 3 dl creme fraishe/ yoghurt/ Kesam
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 gr jyttemel (Teff)
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 100 gr smør
  • 220 gr  toro lys melblanding
  • 220 gr malte glutenfrie havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling
  • 2 ss valmuefrø

Kjør havregryn i en bleder til mel. Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og gjær, rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. rør videre i noen minutter. Ha mel, salt, , sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.

Jeg har brukt Toro lys melblanding samt jyttemel, Teff ( brun/rød pakke) i denne oppskriften. Du kan fint bytte ut melet og bruke en annen type. Det viktige her er blandingsforholdet mellom vått og tørt.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Trill ut rundstykker til ønsket form, pensle med egg og melk og strø over valmuefrø/linfrø og-eller solsikkekjerner. Bruk det du har. Legg rundstykkene over på et stekebrett med bakepapir.

Stekes i forvarmet ovn på 180 C i ca 20-25 min.

glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn
glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn
glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn
glutenfrie rundstykker med fiber og havregryn

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #rundstykker  #mat #matpakke #matpakketips #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac

16 Responses

  1. De så veldig gode ut! Du skriver jyttemel (grovt). Er det den blå du mener? Eller er en av dem grovere enn de andre?

    1. Hei Ingunn,
      De var kjempegode!:) Det er Teff jytte mel (brun/rød pakke.) Men husk at du fint kan bruke bare lyst mel om ønskelig. Skal rette det opp! Tusen takk:)

    2. I disse tider hvor det er utsolgt for gjær stort sett over alt; har du forsøkt å bake disse med noe annet?

  2. Varmer du blandingen før du tilsetter tørrgjær? Skal prøve meg på disse etterpå.

    1. Nei, blander bare alt sammen:) Med kokende vann og smør, blir det lunket likevel. Lykke til med bakeing, få høre hvordan det gikk:)

  3. Takk for godtsmakende oppskrift. Selv om Jyttemelet var gått ut på dato og luktet harskt, og jeg derfor brukte bare fint mel (Schaer Bread mix B) i tillegg til nymalt havre, strømmen gikk mens rundtstykkene stod i ovnen (viser til Murphys lov om tingenes iboende djevelskap), og ovnen dermed gikk på Pre-funksjon, så smakte disse rundstykkene som en liten bit av himmelen!
    Bolleoppskriften er også testet ut et par ganger, og den funker veldig bra. Takk <3 fra meg og de glutenfrie gutta.

    1. Hahaha typisk 🙂 Så bra at rundstykkene ble gode til tross for alle hindringer:) Takk hyggelig tilbakemelding!

    1. Du kan enten smelte eller bruke romtemperert smør. Ca 10 – 12 rundstykker. Lykke til:)

  4. Hei, jeg fikk de ikke så lyftige og fine som dine. Har du mulighet til å ta litt bilder ubderveis (eller filme) slik at vi får se hvordan du går frem? 🙂
    Hilsen en som er veldig glad for at du deler dine fantastiske oppskrifter 😀

    1. Hei og takk for innspill! Jag skal forsøke å bli flinkere til det. Flere videoer står på planen, må bare ha et lynkurs i redigering først:) Super dag videre!

  5. Hei. Prøvde disse i dag. De ble veldig gode på smak. Meeen… de ble kompakte og skorpa ble myk.
    Hadde blått jyttemel, ellers fulgt oppskrift til punkt og prikke. Stekte noen direkte og noen etterhvert jeg. Resultatet ble veldig likt. Penslet med egg og melk.
    De hevet noe i stekeovnen, men ikke så mye at de ble luftige inni. Jeg brukte tørrgjær. Hva kan jeg gjøre annerledes? Drømmer om skorpe 🙂

    1. Vanskelig å si hva som har gått galt når du har fulgt oppskriften. Dessverre skjer det fra tid til annen med glutenfri bakst. Du kan forsøke å heve temperaturen litt mot slutten av steketiden neste gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.