Endelig ett glutenfritt brød som smaker som ett vanlig brød! Dette brødet holder seg i flere dager og passer like godt i matpakken som til supper og salater.
Du trenger:
- 6 dl kaldt vann
- 1 pk tørr gjær
- 50 gr mørk sirup
- 160 gr bokhvetemel
- 100 gr glutenfrie havregryn
- 100 gr solsikkekjerner
- 100 gr gresskarkjerner
- 30 gr linfrø
- 25 gr fiberhusk
- 1 ts salt
Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett oppløst gjær, vann og sirup og bland sammen til en glatt, litt løs, deig. Ha deigen i en smurt brødform, 1,5 l, og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.
Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i ca 1,5 t.
Stek brødet midt i ovnen på 175c i ca 75 min. Avkjøl på rist. La brødet stå noen timer før du skjærer i det. Gjerne til neste dag.
kilde: Allers Glutenfritt
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
13 Responses
Hei Jeg har prøvd og lage dette brødet 2 ganger, men det blir rått inni begge ganger, enda jeg har stekt det enda lenger på rist gang Nr 2, skal det være klissete/deigete inni? Eller gjør jeg noe galt? Hilsen Bettina
Prøv å skru ned varmen litt å stek det lenger? Pass på å avkjøle på rist også etter steking. Jeg har ikke hatt det problemet med denne oppskriften, men prøv evnt dette og si gjerne i fra igjen om det fremdeles ikke fungerer:)
Kan man feks bruke lønnesirup?
Ja:)
Fantastisk godt brød!! Mitt ble også rått, så skar det opp i skiver og ristet skivene i ovnen på lav varme. Frøs dem. De smakte nydelig opptint.
Prøver igjen i kveld. Nå med forheving i bakebolle og etterheving i form. Prøver lavere varme også. Godt blir det nok uansett!
Det står løs opp gjær, er det i vann og er det fersk gjær det egntlig ska vær. Tørrgjær blandes vell i melet.
Takk for mange nyyyyydelige oppskrifter her
Takk for super hyggelig tilbakemelding!:) Hvis det skal fiberhusk i pleier jeg å ha både gjær og fiberhusk i vannet, men du kan fint blande det rett i melet også. Ikke noe problem! Fin dag videre:)
Med litt modifikasjoner, pga ting jeg ikke fant og ting jeg trodde jeg hadde.. Så ble dette uansett et vellykket brød!
Er så mye her jeg skal teste ut! Så glad for å ha fått tips om denne siden! 🙂
Takk for at du deler!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Takk for at dere leser:)