I går var det kanelbollensdag, men har du forsøkt kanelbrød? Dette deilige kanelbrødet er perfekt til frokost sammen med en kopp kaffe. I mange middelhavsland er det vanlig at frokosten består av søte brød eller kjeks sammen med en kopp sterk kaffe. Vil også tipse om at denne oppskriften er super, og ikke minst enkel, til søt gjærbakst som boller og kanelboller.
Tips; Har du rester av søte brød kan du steke krutonger av de i litt smør og kanel, eventuelt steke de i ovnen. De smaker nydelig som topping på yoghurt og eller i kefir sammen med frukt og bær.
- Porsjoner: 1 brød
- Ovnstemperatur: 190 °C
- Middels rask å lage
- 2 dl lunken melk
- 10 g tørrgjær
- 70 g sukker
- 200 g smeltet smør
- 2 egg
- 500 g gglutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts psyllium el. fiberhusk
- ¼ ts natron
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 1 ss solsikkeolje til smøring
- 1 egg til pensling
Fyll:
- 60 g mykt smør
- 50 g brunt sukker
- 1 spiseskje malt kanel
- Ha melk, gjær og 1 spiseskje av sukkeret i en bakebolle. rør godt å la det stå et par minutter til det begynne å boble.
- Tilsett smør og egg, rør godt. Tilsett resten av sukkeret, mel, psyllium, natron, bakepulver og salt. Bland godt.
- Smør en bakebolle med oljen og ha i deigen. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1 time.
- Ha deigen over på en lett melet overflate og kjevle ut til et rektangel. Smør utover smøret, og dryss over med brunt sukker og kanel. Rull deigen til en pølse.
- Ha deigen over på et bakeark og kutt deigen i to på langs og tvinn delene over hverandre. Legg brødet forsiktig i en smurt brødform. Dekk med et kjøkkenhåndkle å la den heve lunt i 30 minutter. Pensle med egg.
- Forvarm oven til 190 °C og stek brødet på midterste rille i cirka 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #kanelbrød #utengluten #cøliaki #godtno #matathon #runner #glutenfree #food #cinnamon #bread #celiac