Glutenfritt pinnebrød
Glutenfritt pinnebrød er perfekt å ha med på tur og du lager det minst like enkelt i glutenfritt. Dette skal ikke heve og derfor er det så enkelt å sende med deigen med i en plastboks når barnehagen eller skolen har turdag. Eller som nå, vinterferie!
Denne oppskriften er hentet fra Den store glutenfrie brødboka.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfritt pinnebrød kan lages med grovt og fint mel, eller en blanding av disse.
Ingredienser
Porsjoner: 6–8 pinnebrød
Raskt å lage
250 g lys melblanding, gjerne fra Pappa uten gluten
½ ts salt
2 ss sukker
1 ts bakepulver
4–5 ss god olivenolje
1 ½ dl lunket vann
Bland sammen alle ingrediensene og kna deigen godt. Tilsett mer mel eller væske om det trengs.
Klem ut eller snurr deigen på en spikket pinne som du steker over på bålet.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka