Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje
Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje er perfekte kjeks å ha med seg på tur, i matpakken eller til kveldskos. Gjerne med brunost og godt smør. Du kan også spise de akkurat som de er og gjerne med en kopp kaffe til.

Vi har brukt glutenfrie havregryn, olivenolje og et dryss med kanel i denne oppskriften. Kjeksene blir faste og myke på samme tid og de holder seg godt i en lufttett boks på benken.

Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn. Glutenfrie havregryn er produsert og videreforedlet adskilt fra alle andre kornslag.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Pappa uten gluten grov melblanding
Pappa uten gluten grov melblanding

 

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje
Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

 

Ingredienser

70 ml olivenolje
70 g mykt smør
50 g brunt sukker
2 ss honning
2 egg
1 ts vaniljesukker
200 g grov melblanding gjerne fra Pappa uten gluten
1 ts bakepulver
150 g glutenfrie havregryn
1/3 ts kanel
¼ ts salt

 

  1. Pisk olje og smør luftig og tilsett sukker og honning. Ha i egg og vaniljesukker og pisk til en jevn og fin masse.
  2. Bland inn grovt mel, bakepulver, havregryn, kanel og salt gradvis i den våte blandingen, rør godt.
  3. Dekk bollen og sett den i kjøleskapet i cirka 1 time.
  4. Forvarm ovnen til 180°C. Kle ovnsbrettet med bakepapir. Ta ut kuler av deigen med en skje. Form deigen rund og legg dem på stekebrettet, med en avstand på 5 centimeter fra hverandre.
  5. Stekes gyllne i ca 14-16 minutter. La kjeksene stå på  stekebrettet i 5 minutter for å tørke og stivne. Legg dem så på en rist for å avkjøles helt.

 

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje
Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

 

Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje
Grove kjeks med glutenfrie havregryn og olivenolje

 

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

#pappautengluten #glutenfri #kjeks #glutenfrie #havregryn #glutenfritt #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #oatwheat #cookies #oliveoil #celiac

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.