Straks helg og i veldig mange hjem er det taco som står på bordet i kveld. Når vi spør Sevastianos hva han har mest lyst på i helgen, er svaret nesten uten unntak taco eller pizza. Taco er veldig godt det, men med noen veldig enkle grep kan du gjøre taco til et festmåltid både for liten og for stor.
Lag hjemmelaget guacamole, tacosaus og mangosalat som tilbehør.
Guacamole:
- 2 stk modne avokado
- 1 1⁄2 ss limesaft
- 1 1⁄2 stk tomat
- 1 båt hvitløk , revet
- 1⁄2 stk finhakket rød chili
- 2 ss finhakket frisk koriander
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Mos avokado med limesaft, å bland inn de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett guacamolen i kjøleskapet frem til servering.
Mango/chili/ koriander salsa:
- 1 mango
- 1 ts hakket chili
- Saften av 1 lime
- 1 neve hakket koriander
Skjær mango i terninger og tilsett de andre ingrediensene. Bland alle ingrediensene sammen i en skål å sett den til avkjøling frem til servering
Tacosaus:
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 boks hermetiserte tomater
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik
- salt/ pepper
- olivenolje
- 1 bunt finhakket koriander
Fres løk, chili og hvitløk i olivenolje. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke i 10-15 minutter på middels varme. Pynt med finhakket koriander.
Tips: Bytt gjerne ut kjøttdeig med kylling, okse eller svinefilet
Fyll tacoskjell med stekt kylling/ svin/okse eller kjøttdeig med guacamole eller mangosalsa, tacosaus og rømme/ kesam.
Lyst til å lage glutenfri quesadilla?
Oppskriften finner du her
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #meksikansk #mat #glutenfri #taco #aktiv #matglad #pappa #utengluten #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #mexican #food #streetfood #foodblogger #foodlover #celiac #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt