Du vet den følelsen når du har satt deg foran TV´n på kvelden. Ungene er lagt og du tror at dere endelig skal få litt kvalitetstid sammen, men det eneste du klarer å tenke på er den følelsen av at du har glemt noe.
Den følelsen fikk jeg i går kveld. Etter å ha gått igjenom hele sjekklisten for dagens vennegruppe-treff, kom jeg på at det er jo selvfølgelig jeg som har ansvaret for ett glutenfritt kake-alternativ til festen. Heldigvis har både Kiwi og Rema åpent til sent på kvelden…
Disse har jeg laget flere ganger med like stor suksess hver gang. Fort går det også:)
Du trenger;
Muffins:
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl glutenfri lys melblanding. Semper
- 1,5 dl olje
- 5 dl revet gulrot
Glasur:
- 200 g Filadelfia, eller annen kremost
- 75 g smør
- 250 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revet gulrot.
Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøles.
Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til glasuren får en luftig konsistens. Bruk romtemperert kremost og smør.
Smør litt ostekrem på toppen av hver muffins. Avkjøl de på ett kaldt sted slik at glasuren stivner litt.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #muffins #glutenfri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #matprat #matstart #matbloggsentralen #cøliaki #cøliakiforeningen
9 Responses
Vanligvis er det både bakepulver og natron i gulrotkaker, så jeg tilsatte 2 ts. bakepulver og 1 ts. natron. Vet ikke om det var uteglemt, men ville ikke ta sjansen. Er ikke ferdig enda, så kan ikke si noe om resultatet, men tror nok de blir gode 🙂
Hei, Det med bakepulveret må være en forglemmelse. Skal sjekke ved anledning å komme tilbake til deg. Ble de bra? 🙂
Jeg prøvde nettopp disse fra kokeboken. Stusset på at det ikke var bakepulver i dem, men holdt meg til oppskriften. Resultatet ble flatt og bløtt. Er veldig fornøyd med de andre oppskriftene i Den store glutenfrie kokeboka, men disse ble ikke bra.
Ikke bakepulver?
Hei!
Vil det fungerer med konditorfarge i glasuren? Eg vurderer nemleg å lage desse til Halloween.
Yes!:)
Kan meld i fra at jeg ikke så det med bakepulver før det var for sent. Travelt dag med mange baller i lufta (se barnebursdag). Kan være lurt å oppdatere oppskriften etter 3år siden varslet.
Enig i det:) Rettet nu!
Bruker du «vanlig» muffinsformer? ( ikke cupcakeformer) Hvor mange blir det på oppskriften?