Annonse/
Flere som gleder seg til julens frokoster og lunsjer? Vi tipser om at Fria glutenfritt har alt du trenger av brød og rundstykker til julefrokost, brunsj eller lunsj. Havrerundstykkene er allerede en favoritt her i huset, og helt perfekt om du ikke har tid til å bake selv. Etter en kjapp runde i ovnen, kan du sette nystekte rundstykker og veldig gode rundstykker på bordet.
Hva med å fylle de med et tykt lag godt smør, cheddarost, rester av ribbe, juleskinke eller kalkun, syltet rødløk og sprøstekte pickles? Så vanvittig digg!
Perfekt også i romjulen når du har rester igjen av julematen.
- 1-2 ss godt smør
- Havrerundstykker fra Fria glutenfritt
- 2 tykke skiver cheddar
- 1/2 ss sterk sennep
- 100 g rester av ribbe, juleskinke eller kalkun
- 4 skiver sprøstekte pickles
- 4 ss syltet rødløk
- Varm rundstykkene som anvist på pakken.
- Smør på smør og ha i cheddar, sennep, ribberester, sprøstekte pickles off topp med syltet rødløk.
Sprøstekt pickles:
- 4-5 pickles, skives
- 50 g lyst glutenfritt mel
- 1/4 ts bakepulver
- 2-3 ss vann
- 1/2 dl olje til steking
- Del pickles I skiver. Tørk med et tørkepapir.
- Bland mel, bakepulver og vann sammen til en tykk røre. Vend i skivede pickles.
- Varm opp oljen og stek de gyllne på begge sider. Legg de på en tallerken dekket med tørkepapir for at overflødig olje skal renne av.
- 3 dl vann
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 2 rødløk, skives
Syltet rødløk
- Kok opp vann, eddik og sukker i en kjele. La det koke til sukkeret er oppløst.
- Skjær opp løken i skiver og ha den over på et glass. Hell over laken og avkjøl før du setter på lokket.
- Oppbevares i kjøleskapet.
#pappautengluten #annonse #fria #friaglutenfritt #snartjul #julemat #julefrokost #julelunsj #brunsj #glutenfritt #glutenfri #cøliaki