Kourabies- greske julekjeks
Kourabies- greske julekjeks med mandler, konjakk og melis
Kourabies serveres til nesten alle høytider og feiringer i Hellas. Dette er små kjeks fylt med mandler og konjakk (bruk gjerne essens). De kan formes til kuler eller halvmåner, og i julen formes de ofte som stjerner. Serveres ofte til søt vin, det lokale brennevinet tsikodia eller sterk gresk kaffe.
Nettbutikk
Vi har produsert flere melblandinger, samt eget mel. Våre produkter finner du her.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfritt sandwichbrød.
Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Porsjoner: 20-25 kjeks . Ovnstemperatur: 200 °C
- 100 g mandler, grovhakket
- 200 g glutenfri lys melblanding ,gjerne fra Pappa uten gluten
- 70 g melis el. sukker
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 120 g smør, romtemperert
- 1 stor eggeplomme
- 1 ss konjakk eller konjakkessens
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss appelsinjuice
- 100 g melis til topping
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Grovhakk mandlene, og bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice.
- Tilsett de tørre ingrediensene i de våte, og rør sammen med kjøkkenmaskinen eller kna for hånd til du får en fin, jevn deig.
- Legg bakepapir på 2 stekebrett. Trill ut små kuler av deigen (de skal være på størrelse med en liten sprettball) og form de som en «halvmåne» eller stikk ut kjeks med en pepperkakeform til stjerner (2-3 cm i tykkelse). Legg de på bakepapiret.
- Stek kjeksene i cirka 15-20 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist
- Ha melis i en bolle og vend inn én og én kjeks. De skal dekkes helt av melisen. Oppbevar i en lufttett boks.
#pappautengluten #glutenfri #jul #gresk #greske #kourabides #kourabies #julekjeks #julebakst #julemat #desember #glutenfritt #cøliaki
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
3 Responses
Hei. Holder på å bake disse nå. Deigen ble veldig klissete og måtte settes på bakebrettet med to skjeer. De fløt veldig utover og ble flate kjeks. Burde jeg hatt i mer mel, tror du? Egget var ikke spesielt stort bare for å ha nevnt det.
Glutenfri bakst kan arte seg litt anderledes enn vanlig- tilsett gjerne mer væske eller mel ved behov. Beklager sent svar på denne- flere med som ble “borte” i innboksen vår.