En enkel kyllingsalat er perfekt på dager det må gå litt fort. I denne brukte vi ferdig grillet kylling men du kan også buke kyllingfileter du steker i olje og krydrer selv. Jeg liker da å surre baconskiver rundt kyllingfiletene før steking.
Du trenger:
- 1 ferdiggrillet kylling i strimler
- 1 pk bacon i skiver
- 2 pk ferdig blandet salat (á 65 gr hver) eks ruccula, feldsalat mm
- 5-6 cherry tomater delt i to
- 5-6 sjampinjong i skiver
- 70 gr revet parmesan
- Glutenfrie krutonger (se tips under)
- olivenolje/smør til steking
- salt/pepper og/eller friske urter
- Dressing. Ferdig Cæsar -dressing eller en hjemmelaget variant.
Tips til hjemmelagde glutenfrie krutonger:
- 4 skiver tørt brød
- 4 ss olivenolje til steking
- salt/pepper
Stek krutongene noen minutter i olivenolje til de får en gylden farge. Legg de over på et bakeark så overflødig olje renner av. Krydre med salt og pepper og avkjøl.
Tips til en enkel dressing:
- 4-5 ss olivenolje
- 1 ts sterk sennep
- 2 ss majones
- noen dråper sitronsaft
- salt/pepper
- 2 ss friske valgfrie urter
Stek sopp og bacon i smør eller olje til de har en fin gylden farge. Bland salaten i litt dressing og anrett salaten, kylling, sopp, bacon og tomat på et fat. Dryss over revet parmesan og salt/pepper.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kylling #salat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #allerglutenfritt #godtno #matprat #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #chickensalad #food #celiac #foodblogger