Få ting er så godt som nybakt brød en søndagsmorgen. Lukten av nybakt brød og kaffe som som sprer seg i huset er en helt uslåelig kombinasjon. Vi spiser alltid sen frokost på søndager og i dag satt vi en brøddeig som hevet mens vi drakk kaffe i sengen. Perfekt start på dagen.
Du trenger:
- 325 ml melk
- 2 store romtempererte egg
- 1 ts hvitvinseddik
- 450 gr grovt glutenfritt mel. Vi brukte det vi hadde i skapet og det ble en blanding av jyttemel, Schaer og Semper.
- 1 ss fiberhusk
- 1/2 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 3 ss olivenolje
Forvarm ovnen til 200 C.
Varm melken og avkjøl. Ha egg og hvitvinseddik i en bakebolle og rør godt. Tilsett melken og rør videre. Miks mel, salt, sukker, gjær og fiberhusk i en annen bolle. Ha i de våte ingrediensene og bland godt. Tilsett oljen og kna deigen til du har en jevn, fin deig. Ha deigen i en smurt brødform, pensle med vann og skjær snitt i deigen. Strø over litt mel og la den heve på et lunt sted i en time.
Stekes i forvarmet ovn i ca 30 minutter.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfri #nybakt #brød #søndag #mat #matpakke #matpakketips #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #sunday #family #food #celiac
2 Responses
Hei.
Kan jeg sløyfe hvitvinseddik?