
Pastitsio
Pastitsio- Har du vært på ferie i Hellas har du kanskje spist pastitsio. Pastitsio er litt som en lasagne i smak, men istedenfor lasagneplater bruker man en tykk spagetti. Den har jeg til gode å finne glutenfri i Norge, og vi har derfor brukt glutenfrie pennes istedenfor.
Denne oppskriften holder til en stor form og er perfekt å lage hvis du har mange gjester. Det blir cirka 8 porsjoner av denne oppskriften. Halver oppskriften om nødvendig. Server med en frisk salat og gjerne med litt tzatsiki til.
Nettbutikk
I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av glutenfrie produkter – Se hele utvalget her.
Meny
Du finner alle Pappa uten gluten produkter hos Meny-butikker over hele landet.
Porsjoner: 8
Middels rask å lage
Dette trenger du:
- 1 pakke glutenfrie pennes. Kokes 3 minutter mindre enn anvist på pakken.
- 3ss smør
Kjøttsaus:
800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ½ boks med hakkede tomater
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakkes
1 bunt finhakket timian eller frisk oregano
3 ss olivenolje til steking
Salt og pepper etter smak
1 klype sukker
½ ts kanel
Bechamelsaus:
100 g smør
100 g lyst glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
1 l romtemperert melk
1 egg
100 g revet ost
en klype muskat
salt og pepper
60 g revet ost til å ha mellom «lagene» og til topping.
Slik gjør du:
1 . Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Kok pasta. Den skal koke 3 minutter mindre enn anvist på pakken. Hell av vannet, rør inn 2 ss smør og sett til siden.
3. Fres løken i olivenolje. Ha i sukkeret og urter. Tilsett hvitløken og deretter kjøttdeigen. Krydre med salt og pepper etter smak. Stekes i noen minutter. Ha i tomatsausen, sett på lokk og kok videre i noen minutter på lav varme.
4. Smelt smøret i en gryte på middels varme og rør inn melet. Piskes sammen til det er uten klumper. Tilsett melken litt etter litt mens du rører.
5. Ta den av platen og tilsett salt, pepper, muskat og revet ost. Helt til slutt har du i egget og rører godt.
6. I en smurt ildfast form har du først i pasta med litt ekstra revet ost over. Så tilsetter du kjøttsausen, og til slutt heller du forsiktig over bechamelsausen. Toppes med revet ost.
7. Stekes gyllen i cirka 40 minutter i en forvarmet ovn
.
Våre bøker
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #pastitsio #gresk #mat #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #denstoreglutefriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka #marathon #runner #greek #food #glutenfree #celiac