Hvis du ikke har forsøk å lage raw kake enda må du prøve denne oppskriften. Kaken smaker helt fantastisk og det kjennes så bra å spise en kake du vet er sunn og som likevel inneholder så mye digg.
Du kan med fordel bytte ut den vanlige ostekaken med denne av og til. Det beste var at Sevastianos slukte kaken og han hadde ingen ide om at den en sunnere alternativ til den han vanligvis spiser. Dessuten er den uten sukker, melk, egg og gluten. For godt til å være sant? Nope!
Du trenger:
Kakebunn:
- 1 1/2 dl havregryn
- 2 dl mandler
- 1 ss linfrø
- 1 ss chiafrø
- 2 ss blåbær
- 2 ss kokos
- ½ ts havsalt
- 15 små dadler
Fyll:
- 8 dl frosne blåbær
- 3 dl cashewnøtter
- 8 dadler
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss honning eller agavesirup
- ½ dl kokosolje
- en klype havsalt
2 ss blåbær til pynt.
Start med bunnen. Kjør alt i en foodprosessor og trykk den ut i en rund form (22 i diameter) dekket med bakepapir.
Kjør blåbærene i en blender først. Tilsett resten av ingrediensene å kjør det videre til du har en jevn “krem”. Smør kremen utover bunnen, pynt med blåbær og sett i kaken fryseren i ca to timer.
Tin kaken i rundt 15 min før servering, og server den gjerne med friske bær!
Lykke til! Pappa´n til Sevastianos #pappautengluten #glutenfri #melkefri #vegansk #rawcake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cølakiforeningen #godtno #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
3 Responses
Denne så jo ikke bare god ut, men virket også relativt sunn! I det minste til kake å være!
Den er rågod:) Dessuten er den uten egg, melk , sukker og gluten:)