Denne pastaen med kjøttboller og fyldig tomatsaus er knallgod, og ikke minst, enkel å lage! Lag mye når du først er i gang- dette forsvinner fort! Vi har brukt en glutenfri, grov pasta fra nettbutikken vår i denne oppskriften, men du kan selvsagt bruke en annen type pasta om du ønsker det. Husk at pasta kokes i rikelig, lettsaltet vann, og rør godt med jevne mellomrom for at den ikke klistrer seg sammen.
- 1 pakke Sedani rigati
- 500 g kjøttdeig.
- 1 egg
- 3 ss glutenfritt tørt brød
- 2 ss olivenolje
- 1 finhakket løk
- 2 hvitløksfedd, finhakkes
- 3-4 ss finhakket persille
- 1/2 ts kanel
- salt / pepper etter smak
- olje til steking
- 5 ss glutenfritt mel til å trille ut kjøttbollene
- 1-2 bokser hermetiske grovhakkede tomater, gjerne fra Mutti
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts sukker
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt/pepper
- 1 ts oregano. Gjerne frisk
- 4-5 ss god olivenolje
- 5-6 ss revet parmesan til topping
- Noen blader frisk basilikum til topping
- Start med å bløtlegge brødet. Bland så sammen alle ingrediensene i en bakebolle og trill ut små boller. Legg de over på en tallerken dekket med mel, og rull bollene i melet. Varm opp oljen i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels til høy varme til de får en gyllen farge. Legg de på ett fat dekket med bakepapir slik at overflødig olje renner av.
- Lag tomatsausen ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Gi sausen et oppkok på svak varme i ca 15 minutter. Vend i kjøttbollene og la det koke på svak varme i 10-12 minutter.
- Kok pasta som anvist på pakken.Hell av vannet og ha pasta og kjøttboller i en form. Strø over parmesan og basilikum før servering.
#pappautengluten #utengluten #cøliaki #glutenfritt #glutenfri #pasta #kjøttboller #tomatsaus #mutti #sedanirigati #parmesan #marathon #runner #glutenfree #food #pasta #celiac
One Response