Denne glutenfrie sitronkaken er garantert en vinner for små og store kakeelskere. Formkaker må absolutt på banen igjen for det er så vanvittig godt!
Du trenger;
- 1 kopp ( 230 gr) romtemperert, usaltet smør.
- 1 kopp ( 200 gr) sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 store, romtempererte egg
- revet skall av en sitron
- 2 kopper ( 260 gr) glutenfritt mel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 kopp ( 60 ml) saften av en sitron
Sitron glasur;
- 1 kopp ( 115 gr) melis
- 2-4 ss nypresset sitronjuice
Forvarm ovnen til 180 gr og smør en rund form ( 23 cm). Dekk bunnen med bakepapir.
Visp sukker og smør hvitt og luftig (3-4 min). Bland inn vaniljeessens. Tilsett eggene, ett og ett, visp godt mellom hvert egg. Bland inn mel, bakepulver, salt, revet sitronskall. Røres godt inn. Bland så inn sitronsaften og ha deigen over i kakeformen.
Kaken skal stekes i 40-50 min i forvarmet ovn (180 c). Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig. Avkjøl kaken på rist i 15 min før du forsiktig fjerner formen. I mellomtiden lager du glasuren.
Når kaken er avkjølt legger du på glasuren. La den gjerne renne litt ned langs siden på kaken. Pynt med revet sitronskall. Du kan ev drysse et lag av melis over også
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakekboka #glutenfri #kake #formkake #sitronkake #cøliaki #aktiv #trening #maraton #familie #pappa #utengluten #godtno #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #lemon #cake #celiac #foodlover #foodblogger
10 Responses
Denne gleder jeg meg til å prøve ut ! 🙂
Denne ble kjempegod! Siden vi er på besøk, lager jeg den i engangs aluminiumsformer kjøpt på Kiwi. Mengden røre var perfekt for to 1-liters former.
Hei, så gøy at du likte den ! God påske:)
Takk for fin oppskrift! Har laget den 2 ganger og den er kjempegod
Hei:)
Så bra at den faller i smak! Fortsatt fin dag:)
Hei! Hvor stor kakeform har du brukt? Denne skal prøves!
Og der så jeg det akkurat
Hei – takk for oppskrift!
Hvilken meltype bruker du helst her? Semper finmix?
Ser at det står usaltet smør, og 1/4 ts salt lenger nede i oppskrifta. Tror det går fint å bruke (meieri)smør med salt men da droppe tilsatt salt. Bare et tips til de som ikke har usalta smør for hånden 🙂
Veldig god kake. Hva kan være godt å ha til? Glad for at jeg fant din blogg. Lagde den glutenfri fiskegrateng i går og den smakte aldeles nydeligser du også har endel greske oppskrifter love it! Takk skal du ha