Hvis du ser etter en middelhavssalat som tilbehør til middagen, skal du velge denne. Fantastisk god, sunn og enkel! Kombinasjonen av søtpoteter, tomater, pinjekjerne og halloumi toppet med god olje og litt salt over er uslåelig. Smaker nydelig til grillet kjøtt. Eller bare som den er. For et vegansk alternativ dropper du osten.
Halloumi (gresk: χαλούμι, tyrkisk: hellim, arabisk: حلوم – ḥallūm) er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.
Du trenger:
- 2 søtpoteter kuttet i terninger
- 5 ss pinjekjerner
- 1 bunt hakket basilikum
- 1 pk halloumi
- 10 cherry tomater
- 3 ss olivenolje
- 1/2 ss havsalt
Legg ett bakepapir på ett stekebrett å legg på alle ingrediensene. Olivenoljen og saltet har du over tilslutt. Bland godt med en skje og sett det i oven på 200C i ca 20 minutter.
Lykke til!
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #middelhavs #salat #halloumi #utengluten #glutenfree #aktiv #matglad #pappa #matprat #matbloggsentralen #matstart #godtno #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfree #vegan #vegeteranian