Blog posts

Gluten/eggfrie frokost muffins med tørket frukt, nøtter & banan.

Gluten/eggfrie frokost muffins med tørket frukt, nøtter & banan.

Bakverk, Frokost, Matpakketips

Glutenfrie muffins er perfekt til frokost eller i matpakken. Disse er dessuten uten egg. Vi har redusert mengden med lys melblanding å tilsatt mer glutenfrie havregryn, nøtter, rosiner og banan.

Du trenger:

  • 80 gr smeltet smør
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 1/2 kopp  malte glutenfrie havregryn.
  • 1 kopp med glutenfritt mel.
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 kopp tørket frukt. Vi brukte finhakkete rosiner og aprikos
  • 5 ss hakkede mandler
  • 80 ml olivenolje
  • 2 store bananer

Forvarm ovnen til 180 C. Sett papirformer i en muffinsform. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen pisker du smør og sukker luftig. Tilsett oljen. Kutt bananene i biter å ha de i de våte ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre det sammen. Vend så inn de tørre ingrediensene å rør til du har en jevn røre.

Ha røren i muffinsformer å stek de i ovnen i ca 20 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om de er ferdige.

Lykke til!

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #eggfri #muffins #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #breakfast #frokost #matpakke #matpakketips

 

 

 

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

3 Comments

  1. Silje
    07/11/2017 at 20:53
    Reply

    Disse var kjempegode og siden banan i utgangspunktet er veldig søtt reduserte jeg mengden sukker til 2 spiseskjeer. Men de ble litt smuldrete. Er det noe jeg har gjort feil eller er det slik de skal være? Kunne jeg ha tilsatt mer olje evt melk for å få de fastere? Og kan de fryses forresten?

    • admin
      08/11/2017 at 06:24

      Hei, De skal ikke være smuldrete, men prøv evnt å tilsette litt mer væske neste gang? Er en stund siden jeg har laget de, så vanskelig å si hva du gjør “feil”, men tipper litt væske løser det. Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *