Sevastianos har bursdag, og når man blir 8 år krever det sin kake. Jeg dykket ned i arkivet og fant frem denne herligheten av en sjokoladekake. Den smelter praktisk talt på tungen. Helt Wonka fantastisk. Ja, eller syyyykt god som Sevastianos og kompisene fremdeles sier for å beskrive det aller meste.
De aller fleste forbinder Serrano med skinke, men det er også en kake. Nemlig denne.
Du trenger:
Kakebunn:
- 120 gr romtemperert smør
- 250 gr sukker
- 2 store, romtempererte egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 50 gr kakao
- 160 gr glutenfritt mel
- 160 gr melk
Glasur:
- 250 gr romtemperert smør
- 450 gr melis
- 1/2 ts salt
- 70 gr kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 4 ss melk
Smør en rund kakeform og forvarm ovnen til 180c. Bland sammen de tørre ingrediensene og sett til side. Pisk sammen egg, og sukker til en tykk, luftig blanding. Bruk litt tid på det. Bruk en slikkepott til å blande inn melblandingen ( de tørre ingrediensene). Vendes forsiktig inn. Tilsett melken og smeltet smør og rør det inn til du får en jevn masse. Stekes i 25-30 minutter. Kaken avkjøles på rist og deles i to.
I mellomtiden lager du glasuren ved å blande sammen alle ingrediensene og smør glasuren i midten av kaken og på toppen. Garantert suksess!
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
One Response