Pappa uten gluten

Glutenfri serrano kake

Sevastianos har bursdag, og når man blir 8 år krever det sin kake. Jeg dykket ned i arkivet og fant frem denne herligheten av en sjokoladekake. Den smelter praktisk talt på tungen. Helt Wonka fantastisk. Ja, eller syyyykt god som Sevastianos og kompisene fremdeles sier for å beskrive det aller meste.

De aller fleste forbinder Serrano med skinke, men det er også en kake. Nemlig denne.

Du trenger:

Kakebunn:

  • 120 gr romtemperert smør
  • 250 gr sukker
  • 2 store, romtempererte egg
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 gr kakao
  • 160 gr glutenfritt mel
  • 160 gr melk

Glasur:

  • 250 gr romtemperert smør
  • 450 gr melis
  • 1/2 ts salt
  • 70 gr kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss melk

 

Smør en rund kakeform og forvarm ovnen til 180c. Bland sammen de tørre ingrediensene og sett til side. Pisk sammen egg, og sukker til en tykk, luftig blanding. Bruk litt tid på det. Bruk en slikkepott til å blande inn melblandingen ( de tørre ingrediensene). Vendes forsiktig inn. Tilsett melken og smeltet smør og rør det inn til du får en jevn masse. Stekes i 25-30 minutter. Kaken avkjøles på rist og deles i to.

I mellomtiden lager du glasuren ved å blande sammen alle ingrediensene og smør glasuren i midten av kaken og på toppen. Garantert suksess!

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

image image image

 

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.