2 grunner til at denne glutenfrie Halloween kaken blir en suksess!
2 grunner til at denne glutenfrie Halloween kaken blir en suksess! Halloween er en av de amerikanske høytidene vi har adoptert her i Norge, og det virker som at det blir mer og mer feiring for hvert år. Nå er halloween rett rundt hjørnet og selv om det ikke blir helt den feiringen vi er vant med betyr det ikke at vi ikke kan kose oss litt med forberedelsene. Vi har laget en sjokoladekake og pyntet den med farget glassur og masse godteri. Jeg tror vi trygt kan si at den blir ganske populær hos både store og små. Og med en sjokoladekake toppet med masse godteri, kan vi trygt si at det er 2 grunner til at denne glutenfrie Halloween kaken blir en suksess!
Ingredienser kakebunn:
- 250 g sukker
- 3 egg
- 350 g lyst glutenfritt mel
- 1 klype maldonsalt
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 100 g kakaopulver
- 1 beger rømme
- 1 1/2 dl vann
- 50 g smeltet smør
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis i en bakebolle. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, smør og rømme. Rør godt sammen.
Fordel røren ut i en rund eller avlang form ikledd bakeark. Stek på 180 C i 25-30 min. Avkjøl på rist. Del kaken i to.
Glassur:
- 200 g mykt smør
- 150 g melis
- Ønsket konditorfarge
- 1 ts mandolsalt
Pisk smør og melis hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp godt i 5 minutter. Smak til med salt. Tilsett ønsket farge og rør videre til fargen har trukket godt inn i kremen.
Fordel glassuren mellom kakebunnen og på toppen av kaken.
Topping:
- Valgfritt godteri til pynt. Vi brukte forskjellige typer salt, søtt og surt, samt marshmellows og sjokolade i biter. Her er det bare fantasien (og gluten) som som setter en stopper for hva du kan pynte med.


Våre produkter
Du finner alle Pappa uten gluten produkter hos Meny-butikker over hele landet., samt hos Pappa uten gluten nettbutikk.
Om oss
Vi er en aktiv og over snittet matinteressert gresk-norsk familie, og reisen vår startet da sønnen vår fikk diagnosen cøliaki. Det som begynte som et ønske om å finne gode glutenfrie alternativer, utviklet seg raskt til en lidenskap – og ble starten på Pappa uten gluten.
Siden den gang har vi gitt ut fire bestselgende kokebøker, lansert en egen glutenfri nettbutikk, og etablert produksjon av våre egne glutenfrie produkter – fra melblandinger til brød og bakemikser. Produktene finner du både i nettbutikken vår og hos utvalgte forhandlere.
Det som startet som en diagnose har blitt et fulltidsprosjekt for oss begge. I dag besøker tusenvis av mennesker bloggen daglig for å finne inspirasjon, oppskrifter og praktiske løsninger til en glutenfri hverdag. Målet vårt er at ingen skal miste matgleden – uansett diagnose.
Mat har alltid vært kjernen i familien vår. Yiannis har vokst opp på restaurantkjøkken, og det er også yrket hans. Han utvikler alle oppskriftene, mens Elisabeth skriver, fotograferer og står for alt innhold og samarbeid. Sammen skaper vi alt du ser på «Pappa uten gluten».
Vi ønsker å vise at glutenfritt kan være både enkelt, smakfullt og gøy – og at det finnes løsninger på alt.
På bloggen og i bøkene våre deler vi oppskrifter, tips og triks til en glutenfri hverdag, og i nettbutikken finner du alt du har savnet – og mer til.
Takk for at du følger oss
Yiannis & Elisabeth
Våre bøker
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her: https://www.friskforlag.no/forfattere/yiannis-filolias-og-elisabeth-carlsen/

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Du vet du har cøliaki når..

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #cøliaki #glutenfrittliv #glutenfrimat #glutenfrieoppskrifter #glutenfriinspirasjon #cøliakiliv #glutenfrihverdag #glutenfriegleder #glutenfribakst #celiacawareness #glutenfreelife


