Fårikål er så godt på kalde høstkvelder. I ettermiddag har jeg og Sevastianos vært på pokemon jakt ( sammen med en drøss andre iskalde pappaer..) og da er det utrolig godt å komme inn til rykende varm fårikål. Den putrer på gryta mens du fanger Pokémons 🙂
På Meny/ Kiwi og Rema hvor vi stort sett handler på har de en egen disk med varer til 1/2 pris. Dette er varer som snart går ut på dato. Ved å kjøpe disse varene sparer du penger OG miljøet! I dag var det mengder av lam så vi fikk en diger kjele med fårikål til middag og det til under 100 lappen😉 Små gleder i hverdagen….
Så, du trenger;
- 1 1/2-2 kg fårikålkjøtt
- 1 1/2 kg hodekål
- 4 ts hel pepper
- 2 ts salt
- 3 dl vann
Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt glutenfritt lys melblanding ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.
Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
Kilde; matprat.no
#pappautengluten #matprat #kastmindre