Korabiedes er deilige mandelkjeks fulle av melis. I Hellas brukes de rundt høytider samt andre feiringer. Gjerne servert med en ouzo eller tsipouro ved siden av. Eller til gresk kaffe. Har du vært med på en feiring i Hellas er det nesten helt utenkelig at du ikke har smakt korabiedes!:)
Vi lager de til jul i vår familie, som ett tilskudd til de 7 slag ( egentlig er det bare 3 slag, men hvem teller..?)
Du trenger:
- 3/4 kopp mandler
- 1 1/2 kopp glutenfri lys melblanding .
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/2 kopp romtemperert, usaltet smør
- 1/2 kopp melis
- 1 stor eggeplomme
- 1 ss konjakk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1-2 ss appelsinjuice
3/4 kopp melis ( til pynt)
Finhakk mandlene å bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Tilsett de tørre ingrediensene og rør i en kjøkkenmaskin til du får en fin, jevn deig.
La deigen heve på ett lunt sted i 1 time.
Forvarm ovnen på 200c og legg bakepapir på 2 stekebrett.
Form små kuler av deigen ( de skal være på størrelse med en liten sprettball) og legg de på bakepapiret. Stek kakene i ca 18 min til de får en gyllen farge.
Tips; Du kan også stikke ut kaker med små pepperkakeformer med stjerner. De bør da være ca 3 cm i tykkelse.
La kakene avkjøle ett par minutter og vend de inn i melis. De skal dekkes helt av melisen. Ha melis i en bolle og vend inn en og en kake.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉