Jeg fikk så lyst til å lage dessert til søndagsmiddagen i dag, og crème brûlée er perfekt som avslutning på en god middag. Naturlig glutenfri er den også. Denne oppskriften er nok til 8 porsjoner.
Du trenger:
- 2 dl melk
- 2 dl kremfløte
- 5 ss sukker
- 1 stk vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
- 4 stk eggeplommer
Til gratinering:
- 6 ts sukker
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill eggene ved å plommen i en skål og eggehviten i en annen. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer.
Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, ca 30-40 minutter. Avkjøl.
Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter, eller bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har. Pass på for det går fort.
Serveringstips; pisket krem og friske bær
Lykke til !
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #søndag #middag #dessert #utengluten
#glutenfri #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #dessert #cremebrulee #thefeedfeed #nrkmat #glutenfree #sunday #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #celiac