Glutenfrie greske kjøttboller
Glutenfrie greske kjøttboller blir lett en favoritt for både små og store matelskere. Vi serverer de ofte med sprøstekte poteter og tzatsiki til, men de er også veldig gode i en tomatsaus. Vårt tips er å lage mange mens du er i gang for disse blir fort borte!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i denne oppskriften.
Ingredienser
- 500 g kjøttdeig.
- 1 egg
- 1 skive bløtlagt brød
- 2 ss olivenolje
- 1 finhakket løk
- 2 hvitløksfedd, finhakkes
- 3-4 ss finhakket persille
- 1/2 ts kanel
- salt og pepper etter smak
- 3 ss glutenfritt mel til å trille ut bollene
- olje til steking
- Legg en skive brød i litt vann til den oppløses.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle , rør eller kna sammen til en jevn masse.
- Form bollene med en skje.
- Ha mel på en tallerken og trill ut bollene i melet .
- Stek kjøttbollene på middels til høy varme til de får en gyllen farge. Legg de på ett fat dekket med bakepapir slik at overflødig olje renner av. Serveres straks!
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfrie greske kjøttboller.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #kjøttboller #denstoreglutenfriebakeboka #godtno #matbloggsentralen #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #foodblogger #cookbook #cooking #glutenfree #meatballs #food #celiac