Jeg elsker soltørkede tomater. De er perfekt til tapasbordet, i pastasausen eller i salater. Vi har så mange tomater i hagen at for å klare å bruke de opp har jeg satt to brett med tomater til tørk i solen.
Det krever selvfølgelig litt mer sol enn det vi har i Norge, men det kan også lages i en ovn. Ikke helt det samme, men det blir ganske gode de og. Legger ved oppskrift på tomater i ovn under, men først;
- tomater
- olivenolje
- salt
Skyll tomatene å del de i to. Legg de på ett brett med bakepapir og strø over godt med olivenolje og salt. Bland godt med en skje. Ha ett nett over og sett de til tørk i solen. Mine står på 3 dagen, men de er ikke helt ferdige enda. De trenger nok 1 ukes tid til.
Dagens fangst…
Rett fra hagen
For å tørke tomater i ovn trenger du:
- tomater
- olivenolje
- salt
Skjær tomatene i skiver. Om du bruker cherry tomater deles de i to. Legg de på ett stekebrett med bakepapir og ha over olje og salt.
Tips: For litt ekstra smak kan du strø over noen chili-flak eller legge over ett par kvister rosmarin.
Stekes i ovnen på 100 C i ca 4 timer. Om du har god tid kan du langtids-steke de på 60 C i 8-10 timer.
Lykke til !
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #soltørkede #tomater #glutenfri #sommer #ferie #hellas #matpaa20kvadrat #økologisk #kortreist #mat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #nrkmat #allersglutenfritt #sundried #tomatos #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac #vegetarian #vegan