Hvis du ikke har prøvd hvit pizza anbefaler jeg deg å prøve det snarest. Ingen helg uten pizza er mottoet i hjemmet vårt. Noen ganger er det veldig godt å bytte ut den klassiske tomatsausen med en hvit saus.
Pizzabunn (ca 4 porsjonspizza):
- 500 gr lys melblanding. Spar 50 gr til utbaking
- 2,5 dl lunket vann
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype sukker
- 2 ss fiberhusk
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra fiberhusk. Den skal løses opp i vannet i ett par minutter før du har den i melblandingen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller kna til du får en jevn fin deig.
La deigen heve dekket med plast i ca 1 time.
Pizzafyll:
- revet ost
- asparges
- mozarella
- Sopp i skiver
- artisjokker. På boks
- spekeskinke
Hvit saus:
- 1 beger creme fraîche
- 1 fedd presset hvitløk
- 2 ss god olivenolje
- 1 neve finhakket frisk basilikum
- salt/pepper etter smak
Bland alle ingrediensene godt sammen. Forvarm ovnen med pizzaformen i på 240 C
Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Ta ut den varme pizzaformen å legg på pizzabunnen. Stikk hull med gaffel å la deigen forsteke i ca 2 min. Ta ut bunnen å smør på hvit saus, mozzarella, revet ost, asparges, artisjokker, skivet sopp og spekeskinke.
Stekes i ca 12 minutter, men pass på for dette går fort.
Flere oppskrifter på glutenfri pizza finner du her
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #hjemmelaget #hvit #pizza #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allersglutenfritt #nrkmat #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #pizza #desserts #cakes #celiac