Glutenfrie knasende sprø krumkaker er noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på veldig lenge. For ett par uker siden gikk jeg til innkjøp av ett krumkakejern å satte igang. Det gikk ikke helt som forventet. Deigen satt seg fast i jernet og det ble bare rot og søl. Det ble ikke en hel kake ut av oppskriften og jeg fikk egentlig nok av hele “prosjekt perfekte krumkaker”.
Akkurat i det jeg skulle til å legge ut 1 stk krukmkakejern på finn.no begynte det å tikke inn tips og oppskrifter til vellykede krumkaker på innboksen. Jeg ble så glad og med så mange gode forslag og oppskrifter til hvordan du får vellykkede krumkaker måtte jeg selvfølgelig prøve igjen. De ble litt tykkere enn “vanlige” krumkaker, men det gjør ingenting for denne julen skal Sevastianos få spise så mange krumkaker med multekrem han bare orker!:)
En av oppskriftene jeg fikk inn var denne;
Glutenfrie krumkaker:
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 100 gr smør
- 120 gr glutenfri lys melblanding
- 2 ss fiberhusk
- 1/2 ts kardemomme
Start med å smelte smøret. Avkjøl. Rør sammen fiberhusk, mel og kardemomme i en bakebolle. Pisk egg og sukker luftig og tilsett vekselvis smøret og melblandingen i eggedosisen. Rør godt til du har en jevn fin røre. Er deigen for løs tilsetter du mer mel og er den for tykk kan du tilsette noen ss kaldt vann.
Legg en ss røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek krumkakene til de er gyllenbrune. Rull krumkakene sammen til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.
La kakene avkjøle på en rist, og server med multekrem eller is.
Tips: Lurer du på hva du skal bruke alle julekakerestene som blir igjen etter jul? Lag en deilig ostekake. Oppskriften finner du her
Takk til @etterstadoslo for oppskrift på knasende sprø krumkaker!:)
Knasende sprø krumkaker
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #krumkaker #glutenfri #jul #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allerglutenfritt #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #sweets #christmas #zensagluten
10 Responses
Måtte spe med mye vann
Hei,
Så dumt de ikke fungerte. Jeg trengte ikke spe på med mer enn 1 ss eller to ekstra vann på disse om jeg husker riktig. Men det skal sies at jeg prøvde 2-3 oppskrifter før jeg fikk denne oppskriften av en følger og de gikk rett i søpla. Denne oppskriften fungerte supert for oss, men jeg har skjønt at når det gjelder glutenfritt kan en oppskrift gi veldig forskjellig resultat:) Lykke til!
Hvilken melblanding var det dere brukte i denne?
Hei, Brukte Semper fin miks i denne:)
Fantastisk fin oppskrift. Tusen takk
Så bra! god jul!:)
Hei! Har dere ei oppskrift på kakemenn uten egg ?
Jeg brukte mel fra “det glutenfrie verksted, BOLLER” var veldig nøye med temperaturen på smøret. (blå melange, jeg må ha melkefritt også) Trengte ingen justering. Røra var perfekt og god å steke og rulle.
Så bra! Takk for tilbakemelding:-)
Har du prøvd å bruke xanthan gum istedenfor fiberhusk?