Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller

Glutenfrie skoleboller

nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller

Sevastianos har hatt lyst på glutenfrie skoleboller hele uken. Det begynte med at vi gikk forbi Narvesen hvor han alltid må inn for å kjøpe kakao. De hadde svære skilt som reklamerte for bakst til 10 kr utenfor. Han bråstoppet, så på oss med store øyne og sa; mamma og pappa, jeg savner skoleboller..!

Mer skulle det ikke til. I dag er det iskaldt ute og hva passer vel ikke bedre en skoleboller, film og kakao foran peisen?

Jeg har tatt utgangspunkt i en bolledeig vi er veldig fornøyd med. Deigen er super å jobbe med og det gir veldig fine skoleboller/boller eller kanelboller.

Du trenger;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • Vaniljekrem (ferdig)

Topping:

  • melis
  • kokos

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten, trykk de ned litt på liten med en skje og ha en ts vaniljekrem i hver bolle. Etterhev i ca 30 minutter.

Stek bollene i forvarmet stekeovn ( 225°C.) i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.

Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Vil du lage din egen vaniljekrem?

  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maizena

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
Noen (les:meg) hadde kjøpt vaniljesaus og ikke vaniljekrem.... Gikk fint likevel:-)
Noen (les:meg) hadde kjøpt vaniljesaus og ikke vaniljekrem…. Gikk fint likevel:-)
nydelige lettlagde glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller
glutenfrie skoleboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #skoleboller #aktiv #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allerglutenfritt #matblogg #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac #foodblogger #foodlover

6 Responses

    1. Takk!:) Det er veldig forskjellig, men jeg bruker stort sett Semper, Toro, Laila-blå, jytte mel og Schaer. Lykke til!

  1. Hvordan anbefaler du å tine boller? Raskt i mikro, på benken over natten eller i kjøleskap? Lurer på hva som er best for å få saftigst mulig bakst 🙂

    1. Hvordan får man best resultat når man skal tine fyrste skoleboller?

  2. Disse var helt fantastiske!

    Jeg hadde helt gitt opp håpet om å klare å lage glutenfrie boller som smakte godt, helt til jeg fant disse.

    Tuuuusen takk for en super oppskrift, endelig kan vi spise boller igjen! 🙂

  3. Er deigen veldig klissete når de våte ingrediensene er vendt inn eller sper du på med mer mel til den har en mer fast konsistens?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.