Grove ostehorn med mørk bakemiks fra Helios.
Disse hornene er vår mest likte og delte oppskrift, og de er garantert suksess i matpakken. At de enkelt kan lages litt grovere med den mørke bakemiksen fra den nye glutenfrie serien til Helios er et stort pluss.
Deig:
- 2 dl creme fraishe/ yoghurt eller rømme
- 1 1/2 dl melk
- 1 1/2 dl varmt vann
- 1 pose tørrgjær
- 100 gr smør
- 500 gr mørk bakemiks Helios
- 1/2 ts salt
Fyll:
Du kan fylle de med akkurat det du ønsker , men vi brukte ost, skinke og pizza/tomatsaus i disse.
Topping:
- 1 egg og 2 ss melk til pensling
- 2 ss sesamfrø
Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. La blandingen svelle i et minutt.
Ha mel, salt, tørrgjær i en annen bakebolle. Jobb inn de våte ingrediensene og rør godt. Ha deigen over på en melet bakeplate og elt til du får en fin jevn deig.
Ha i mer mel / væske ved behov.
Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne litt olje på hendene ved utbaking ved behov.
Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Del deigen i to emner å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizzaskjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.
Pensles meg egg/ melk og dryss over sesamfrø.
Heves videre i 30 minutter.
Stekes i ovnen i 10- 12 minutter på 220 C.
Avkjøl på rist
Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene fra Helios finner du her.
Husk at du også kan følge oss på FB og Instagram for daglige oppdateringer – @helios og @pappautengluten
De fine bildene er tatt av Hans Ola Hevrøy.
#pappautengluten #helios #glutenfritt #samarbeid #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac