Glutenfrie luftige ciabattas er perfekte i matpakken, men også som tilbehør til suppe, pasta eller salater. Jeg anbefaler deg å forsøke de med spekeskinke, ruccula, tomat, mozzarella, pesto og gjerne litt olivenolje/havsalt over. Ciabattaene ble så gode og jeg tror ikke du kan smake forskjell på disse glutenfrie og “vanlige” . Disse må du prøve!
Du trenger:
- 500 gr lyst glutenfritt mel
- ca 100 gr til utbaking og “overflate”
- 1 pk tørrgjær
- 3 dl lunket vann
- 1 dl melk ( kan fint sløyfes om melk ikke tåles, men øk da vannmengden)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker (kan sløyfes)
- 1/2 dl olivenolje
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og de våte sammen i en annen. Hell så væsken over melblandingen og kna godt til du har en jevn fin deig.
Denne deigen er veldig enkel å jobbe med den skal være litt “løs” men ikke så løs at du ikke får knadd godt nok. Du kan tilsette ekstra væske/mel ved behov.
Sett deigen til side å la den heve tildekket på et lunt sted i minimum 1 time eller til den har dobbelt størelse.
Kjevle ut deigen til et rektangel (ca 2 cm tykk) og legg den over på en bakeplate med et melet kjøkkenhåndkle. La deigen etterheve tildekket med et klede i ca 30 minutter.
Hvelv forsiktig deigen over på kjøkkenbenken med håndkle opp, dra det forsiktig av og brukt en pizzaskjærer til å dele opp caiabattaene. Legg de over på et stekebrett dekket med bakeark.
Stekes i ca 12 minutter på 220 C.
Avkjøles på rist.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfri #ciabatta #aktiv #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodblogger #matbloggsentralen #godtno #nrkmat
7 Responses
Hei, har du forsøkt å langtidsheve og/ eller kaldheve GF-gjærdeig?
Hei:)
Har forsøkt kaldheving med litt variabelt resultat. Deigen ble steinhard en gang og smuldrete neste, synes heller ikke jeg har fått til langtidsheving med glutenfri deig dessverre. Deigen blir fortere hard og tørr. Si gjerne i fra om du tester det:)
Ser godt ut!
Hvilket mel bruker du til bakst?
Bruker det jeg har tilgjengelig, men oftest fra Helios og Semper:)
Kan de ligge i fryseren? 🙂
Ja:)
Hei. Syns det er veldig mye gjær i deigene dine. Hva er grunnen til at du bruker mye?