Altså dette toastbrødet må dere prøve!
Vi tester stadig nye oppskrifter og nå er vi igang med testing av nye brødoppskrifter med få ingredienser. Dette toast/ sandwichbrødet er en av de nye oppskriftene våre. Brødet er også eltefritt.
Brødet er perfekt til toast og ostesmørbrød. Og det viktigste; det smaker sånn som et helt vanlig toastbrød. Prøv selv og bedøm.
I følge Sevastianos er det det beste toastbrødet han har smakt….
Ingredienser til 1 brød:
- 320 ml vann
- 3 ts olivenolje
- 300 g glutenfritt lyst mel
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 knivsodd salt
1 ss olivenolje og vann til pensling.
Forvarm ovnen til 220 C . Når du setter inn brødet skrur du ned temperaturen til 200 C.
Sånn gjør du:
- Rør ut gjær i lunket vann og olivenolje
- Bland så de tørre og våte ingrediensene sammen til en jevn røre / deig. Deigen skal være klissete.
- Ha deigen over i en brødform med bakepapir og la det heve tildekket i minimum 1 time.
- Pensle med vann og olje før steking.
- Brødet stekes i cirka 40 – 45 minutter på 200C
- Ta brødet ut av formen og skru av temperaturen i oven. Sett inn brødet igjen med døren åpen i cirka 20 minutter til ovnen er avkjølt. Brødet skal avkjøles i ovnen.
#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #glutenfritt #toastbrød #sandwitchbrød #godtno #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #foodblogger #glutenfree #toastbread #celiac
3 Responses
Dette var superenkelt og supergodt! Selv jeg som tåler gluten (sønnen min har cøliaki), tar heller en skive av dette fremfor “vanlig” loff!
Hei
Hvordan type brødform har du brukt til dette brødet?
Var veldig fint formet:)
Takk for fine oppskrifter
Mvh
Monica
Hei, får det ikke helt til å bli så luftig som deg. Hva gjør jeg galt?