Wok er ikke bare enkelt å lage, men også utrolig godt og rikt på smak. Jeg elsker kombinasjonen av chili, ingefær, hvitløk, lime og koriander, og bruker det ofte i når jeg skal woke.
Det er også en veldig enkel måte å få brukt opp grønnsaker på. Både friske og fryste.
Wok kan serveres med både ris og nudler. Denne gangen blandet vi risen sammen med grønnsaker og scampi i woken.
Du kan også ha i boks kokosmelk for en mer kremete rett.
Det er viktig å bruke varm wok og varm olje når du skal steke maten.
Varm opp woken og tilsett deretter oljen til bunnen er dekket (3-4 ss olje) Oljen vil da spre seg lettere og ingrediensene vil ikke klistre seg til gryten.
Ingredienser:
- 1 pk Aspargesbønner
- 450 g Scampi
- Valgfrie Wok grønnsaker skåret i staver som brokkoli, gulrot, grønnkål, vårløk. Ev 1 -2 poser ferdige wok-grønnsaker
- 1 ss currypaste ( ev mer om du ønsker den sterkere)
- 1/2 ts finhakket Chili
- 1 ts finhakket Ingefær
- 1 bunt finhakket Koriander
- 2 fedd finhakket hvitløk
- Saften av 1 lime
- 4 ss glutenfri soyasaus
Kok ris som anvist på pakken.
Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, currypaste, soyasaus og chili og ingefær raskt under omrøring. Tilsett grønnsaker og tør til de begynner å “fordampe”. Skvis en lime over og tilsett reker og koriander. Rør videre i noen minutter. til rekene er røde. På slutten vender du inn kokt ris.
—————————————————————————-#pappautengluten #glutenfri #wok #middagstips #aktiv #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #chef #glutenfree #food #celiac