Halloween er en av de amerikanske høytidene vi har adoptert her i Norge, og det virker som at det blir mer og mer feiring for hvert år. Nå er halloween rett rundt hjørnet og selv om det ikke blir helt den feiringen vi er vant med betyr det ikke at vi ikke kan kose oss litt med forberedelsene. Vi har laget en sjokoladekake og pyntet den med farget glassur og masse godteri. Jeg tror vi trygt kan si at den blir ganske populær hos både store og små.
Ingredienser kakebunn:
- 250 g sukker
- 3 egg
- 350 g lyst glutenfritt mel
- 1 klype maldonsalt
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 100 g kakaopulver
- 1 beger rømme
- 1 1/2 dl vann
- 50 g smeltet smør
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis i en bakebolle. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, smør og rømme. Rør godt sammen.
Fordel røren ut i en rund eller avlang form ikledd bakeark. Stek på 180 C i 25-30 min. Avkjøl på rist. Del kaken i to.
Glassur:
- 200 g mykt smør
- 150 g melis
- Ønsket konditorfarge
- 1 ts mandolsalt
Pisk smør og melis hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp godt i 5 minutter. Smak til med salt. Tilsett ønsket farge og rør videre til fargen har trukket godt inn i kremen.
Fordel glassuren mellom kakebunnen og på toppen av kaken.
Topping:
- Valgfritt godteri til pynt. Vi brukte forskjellige typer salt, søtt og surt, samt marshmellows og sjokolade i biter. Her er det bare fantasien (og gluten) som som setter en stopper for hva du kan pynte med.