Glutenfrie æbleskiver har stått lenge på programmet å lage i glutenfritt. Med dansk farmor skulle det jo bare mangle. Søndager med nystekte æbleskiver eller munker som de kalles her, dynket i sukker eller melis og med nyrørt boysenbærsyltetøy til. Det er barndomsminner det!
Æbleskiver smaker litt som små pannekaker/vaffler. Eller en mellomting av begge.
Vi har endelig fått et munkejern- og oppskriften til farmor så nå var det på tide å teste disse godsakene i glutenfritt.
Ingredienser:
- 4 dl lyst glutenfritt mel
- 70 g smeltet smør
- 4 ss sukker
- 1/2 ts natron
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts kardemomme
- 1 1/2 ts bakepulver
- 3 dl melk
- 3 eggeplommer
- 3 eggehviter
- 1 ss revet sitronskall
- Smeltet smør til å pensle jernet med
- 3-4 ss melis til å strø over
- valgfritt syltetøy til å dyppe æbleskivene i
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og avkjøl
- Pisk eggehvitene stive i en bakebolle.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en annen bakebolle. Rør inn melk, eggeplommer, smeltet smør og revet sitronskall.
- Vend eggehviten forsiktig inn i røren
- Varm en munkepanne penslet med litt smeltet smør. Ha i litt røre (cirka 1/2 fordypningen i pannen. Snu dem rundt etter cirka et minutt, og stek videre til de er ferdigstekte
- Legg de ferdig stekte æbleskivene på en tallerken med dekket melis. Sikt over litt melis når alle er ferdigstekte og dypp dem i syltetøy
#pappautengluten #glutenfrie #æbleskiver #munker #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathonrunner #cooking #baking #glutenfree #food #sweets #celiac
2 Responses
Hei.
Lavede denne idag, med stor success, tak for at du her delt denne opskrift og god jul
Tusen takk! Veldig hyggelig å høre!:)