Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri pain viennoise - Vienna brød
Glutenfri pain viennoise - Vienna brød

Glutenfri pain Viennoise (Vienna brød)

Glutenfri pain viennoise - Vienna brød

I dag har vi forsøkt oss på glutenfrie Vienna brød, eller pain Viennoise som det heter. Dette er små baguetter med en nydelig smak, og de har en flott gyllen farge. Noe for helgefrokosten kanskje?

  • 450 g lyst glutenfritt mel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 1/2 dl skummet melk, lunken
  • 2 ss sukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 egg til pensling
  • 1 ss mel til utbaking

 

  1. Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle.
  2. Ha melk, smør, gjær og sukker i en annen. Rør godt, og la stå til gjæren “bobler”.
  3. Ha de våte ingrediensene over i de tørre. Rør til du har en jevn og fin deig. Juster med væske/mel om nødvendig. Deigen kan fint være litt klissete før heving. Heves tildekket og lunt i cirka en time.
  4. Ha deigen over på en melet overflate. Del opp i 6 like store emner.
  5. Dekk emnene med et kjøkkenhåndkle, og la de ligge tildekket  på benken i 15 minutter. Form emnene til små baguetter, og legg de over på et stekebrett med et bakeark.
  6. Pensle med et pisket egg, og skjær 6-8 snitt i hver baguett. La stå tildekket i 30 minutter mens du varmer ovnen til 230 °C.
  7. Pensle baguetten en gang til før steking. Stekes i cirka 12-15 minutter til de har en gyllen farge. Avkjøl på rist.

 

Glutenfri pain viennoise - Vienna brød Glutenfri pain viennoise - Vienna brød

#pappautengluten #glutenfri #pain #viennoise #brød #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #glutenfree #vienna #bread #viennabread #food #celiac #foodblogger #cookbook

2 Responses

  1. Brukte denne oppskriften til å lage et foccaciabrød for min mann i dag med godt resultat! Han var meget fornøyd med baksten og det er han ikke så altfor ofte. Veldig kjekk deig å jobbe med! Til helgen blir det garantert baguetter her i hus! Tusen takk for den fantastiske jobben du gjør med å forske frem glutenfrie varianter, jeg har ikke tall på hvor mange ganger baksten har gått i søpla de siste årene etter at kostholdet måtte legges om, men dine oppskrifter kan jeg alltid stole på 🙂 DU er GULL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.