Husker dere “gresk yoghurt- bagles”? Nå har vi brukt nøyaktig samme oppskrift til pitabrød. Sikkert flere som har rester av lam igjen fra påsken, og da er disse pitabrødene perfekte! Du lager de på cirka 30 minutter. Enklere (og bedre) blir det nesten ikke!
Denne grunnoppskriften kommer til å forandre ditt syn på at det er vanskelig å bake glutenfritt. Med kun mel, yoghurt, bakepulver og litt salt i går dette som en lek. Bare prøv!
Vi har ikke forsøkt å oppbevare de over tid, og anbefaler derfor at du lager de så tett opp mot servering som mulig.
- 170 g glutenfritt lyst mel (pluss cirka 20-30 g til utbaking)
- 240 g gresk yoghurt
- 1/4 ts salt
- 2 ts bakepulver
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og kna til du har en jevn, fin deig.
- Del deigen I fire emner, og trill ut hvert emne til en “ball” cirka 60 g, som du kjevler ut
- Varm en stekepanne, og stek pitabrødene gyldne på begge sider, middels varme.
- Hold de myke ved å oppbevare de i et kjøkkenhåndkle frem til servering.
#pappautengluten #glutenfri #gresk #yoghurt #pitabrød #glutenfri #glutenfritt #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #greek #yoghurt #pitabread #gyros #foodblogger #cookbook #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka
One Response
Testet disse idag. Helt nydelige!