Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød
Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød

Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød

Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød

Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød. På jakt etter perfekte hamburger eller pølsebrød uten gluten? Lag disse!

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Holdbarhet

Disse holder godt på benken, men vi anbefaler å fryse ned dersom du ikke spiser de opp. Frys de da hele og unngå å skjære i de. Tines i ovn på 160 C i 6–8 minutter for et nystekt resultat. 

Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød
Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød

 

Brioche hamburger- og pølsebrød (8 brød): 

  • 300 g glutenfritt mel (+ litt til utbaking) 
  • 140 ml lunken melk 
  • ½ pose tørrgjær 
  • 1 ss sukker 
  • 2 egg  
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 ts xantangummi  
  • 100 g romtemperert smør 
  • ½ ts salt 
  • 1 egg til pensling 
  • 1 ss sesamfrø 
  • 2 ss smeltet smør (brukes etter steking) 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  2. Start med brioche pølsebrød: Lunken melk, gjær og 1 ss sukker røres sammen i en bakebolle. I en annen bolle blander du sammen mel, egg, bakepulver og xantangummi. Rør alle ingrediensene godt sammen og tilsett så romtemperert smør. Deigen skal være klissete. Heves i 1 time.  
  3. Trill ut deigen til avlange tykke «pølser». Trykk dem litt ned. (Hvis du lager hamburgerbrød triller du dem ut til runde boller). Plasser brødene på et stekebrett med bakeark og pensle dem med et pisket egg. Strø over sesamfrø. Etterhev i 30 minutter. 
  4. Stek i 20-25 minutter til de har fått en gyllen farge. Pensle brødene med smeltet smør.  

 

Glutenfrie brioche hamburger- el. pølsebrød

 

Innlegget er merket /Annonse/ da vi har brukt link til eget mel i oppskriften på Glutenfrie brioche hamburger- og pølsebrød. 

 

Nå får du melet vårt på Meny!
Pappa uten gluten, lys melblanding.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfri #brioche #hamburger #hamburgerbrød #brød #pølsebrød #glutenfritt #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #baking #celiac #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.