Dette kjære følgere, dette vil dere lage! Dette er nemlig ikke en calzone fylt med tomatsaus og ost, dette er en glutenfri calzone fylt med med sjokolade, nøtter og banan. Jepp, du hørte helt riktig. Denne kan vi love deg at smaker perfekt når du har lyst på noe søtt, og dette kommer både små og store matelskere til å digge! Topp den gjerne med iskrem og ekstra sjokolade før servering.
- 280 g Lyst mel- Pappa uten gluten (spar 30 g til utbaking)
- 1 1/2 dl lunkent vann
- ½ pose tørrgjær
- 1 ss sukker
- 15 g smeltet smør
- 1 ts eddik
- 1 ts salt
- 3 ts olivenolje (2 i deigen, 1 til bakebollen)
- 1 egg til pensling
- 1 dl kremfløte
- 100 g hakket kokesjokolade
- 50 g hakkende nøtter
- 1 banan i skiver
- 2 ss melis til topping
- Forvarm ovnen til 190 °C.
- Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle, bland godt. Når gjæren «bobler», er den klar. Ha i mel, smør, olivenolje, eddik og salt og rør godt.
- Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Smør en annen bakebolle med den 1 ts olivenolje og ha deigen i. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett deigen lunt i en times tid.
- Lag et vannbad ved å plassere en liten bakebolle i kokende vann. Ha i kremfløte og hakket sjokolade til det smelter, tilsett nøtter, og sett blandingen i kjøleskapet i en time.
- Legg deigen i et melet bakeark og del deigen i 2. Kjevle ut til en leiv, og smør halvparten av sjokolade blanding på den ene halvdelen, og ha bananskiver på toppen av sjokoladen. Brett over den andre halvdelen og press kantene til deu har formen på en calzone. Fortsett med den neste.
- Pensle med egg og stek de i 15-20 minutter. Avkjøl på rist
- Dryss over med melis og nyt.
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #sjokolade #calzone #søndag #bake #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #glutenfree #chocolate #dessert #sunday #celiac