Arepa (Spanish pronunciation: [aˈɾepa]) is a type of food made of ground maize dough or cooked flour prominent in the cuisine of Colombia and Venezuela.[1][2]
Arepa er en Latin-Amerikansk rett fra Venezuela og Colombia. Deigen lages av maismel og gjør dermed retten naturlig glutenfri. Dersom du ikke spiser kjøtt kan du bruke bønner og grønnsaker som fyll. Areapa kan fylles med kylling, svin, salat, bønner, mais, ost, løk og friske urter til pynt. Du kan godt skvise litt lime over kjøttet eller bønnene for en friskere smak.
Vi har laget de med Pulled pork , salat, tomat, løk og en lime rømmedressing.
Guacamole og/ eller mangosalsa kan også brukes i eller som tilbehør. Oppskrift finner du her;
https://pappautengluten.no/?p=983
Rømmedressing med lime
- 1 beger rømme
- 1/2 lime
- 2 ss hakket koriander
- sitronpepper/ salt
Arepas
- 2 kopper maismel
- 2 1/2 kopp lunket vann
- 2 ts salt
- 2 ss olje
Bland salt og maismel i en bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett vannet. Bruk en skje til å røre rundt til det blir en jevn, fast deig. La deigen hvile i 5 min.
Del deigen i 8 deler og form den runde boller. Trykk bollene flate ca 1-1/12 cm.
Varm oljen i en stekepanne og stek de på middels varme til de får en gyllen farge på begge sider.
Del de i midten og legg på det fyllet du ønsker.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
5 Responses
Mmmmm, den skall jag göra!
Er du sikker på at det er riktig mengder? Jeg fulgte oppskriften din, men deigen ble helt vannete. Jeg endte opp med å måtte kaste den. Hva slags maismel er det du bruker, og hvor får man tak i det? Jeg brukte maismelet til Risenta
Jeg er ganske sikker, men en stund siden jeg laget det sist, så jeg må sjekke det ut før jeg svarer 100% sikkert. Mener å huske at vann og mel var omtrent likt. Synd det ikke fungerte. Jeg kommer tilbake til deg på denne:)
Hei igjen,
Skal være riktig, men du kan jo prøve med kun 2 kopper vann.. Lykke til!
Hei hva betyr at det er to «kopper»?