Pastasalat med erter, ost og skinke
Vi har bestemt at vi skal ha en ny “spalte” på bloggen for barn og unge med cøliaki. “Barnas kjøkken” vil derfor fremover inneholde enkle oppskrifter, tips og triks for unge kokker! Klikk dere inn her når dere trenger tips til enkel, smakfull og glutenfri mat etter skoletid. Eller når dere barna skal ha ansvaret for middagen. Legg gjerne igjen en kommentar til hvilke oppskrifter dere barn og unge ønsker dere her, så skal vi fremover legge ut nettopp noen deres ønsker.
Først ut er en enkel og digg pastasalat som passer like godt i matpakken som på middagsbordet. Det er bare å brette opp ermene å sette i gang! Bruk gjerne hashtaggen #pappautengluten når du lager oppskriftene våre så vi kan dele det dere lager.
Denne kan lages kvelden før. Oppbevares i en luftett matboks. Gi den da gjerne et dryss med olivenolje neste morgen.
Porsjoner: 4
- 1 pakke kokt og avkjølt valgfri pasta
- 50 g kokt strimlet skinke
- 100 g ost i terninger
- 50 g frosne erter
- Salt og kvernet pepper etter smak
- 2 ss olivenolje
- 1 ss grønn pesto
- 2 ss finhakkede urter. Basilikum, persille eller oregano
Tips: Hvis du ikke er helt stødig med kniven, kan du bruke en saks til å klippe opp urter.
- Kok pasta som anvist på pakken. På slutten av koketiden tilsetter du ertene.
- Hell av vannet, og ha pasta og erter i en bolle. Tilsett oljen og pesto, rør godt.
- Bland inn skinke og ost, og smak til med salt og pepper og finhakkede urter før servering.