Cæsarsalat er en klassisk salat som består av romanosalat, dressing, krutonger og parmesan. Salaten serveres på restauranter over hele verden og må vel sies å være en av de mest spiste salatene.
Vi lager den ofte og da med bacon og kylling i. Det aller beste er å grille kyllingen og krutonger, men det kan fint stekes også. Worcestershiresaus har vi tilgode å finne i glutenfritt, så dressingen har vi laget uten
- 2 kyllingfileter
- 4 skiver bacon
- 1 romanosalat, isbergsalat el. hjertesalat
- 50 g parmesan
- salt og pepper etter smak
- 2 ss olje til steking
Glutenfrie krutonger:
- 4-5 skiver glutenfritt brød i terninger (gjerne tørt)
- 2 ss olivenolje til steking
- ½ hvitløkfedd
- salt og pepper etter smak
Cæsardressing:
- 4 ss majones
- 1 ts dijonsennep
- 3 ansjosfileter, finhakkes
- saften av ½ sitron
- 1 ts frisk finhakket hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 5 ss revet parmesan
- salt, pepper og litt kajennepepper etter smak
- Start med dressingen og visp sammen majones, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp inn oljen. Dressingen skal være litt tykk. Bland inn en håndfull revet parmesan. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
- Skjær brødet til krutongene i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt olje. Tilsett hvitløk.
- Surr bacon rundt kyllingfiletene. Stek kyllingfiletene med bacon på begge sider til kyllingen er helt gjennomstekt. La hvile i 10 minutter og skjær i skiver. Du kan også sprøsteke baconet ved siden av, om du ønsker det.
- Dander salat, kylling, krutonger og dressing på en tallerken og topp salaten med revet parmesan. Avslutt med nykvernet pepper.
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #caesar #salat #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #denstoreglutenfriekokeboka #cøliaki #marathon #runner #foodblogger #cookbook #glutenfree #food #celiac #ceasarsalad