Glutenfrie salte donuts med cheddar og parmesan. Du hørte helt riktig, og dette kommer du til å elske! “Salte” donuts med masse digg ost. Donuts egner seg ikke bare som dessert eller med søt topping, de er også perfekt med salt topping som parmesan eller smeltet cheddar. Strø gjerne over valgfrie frø og kjerner også.
(12-14 donuts)
- 350 g glutenfritt lyst mel (spar 50 g til utbaking)
- 2 dl lunket melk
- 2 eggeplommer
- 2 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 pakke tørrgjær
- 50 g parmesan
- 1 ss oregano, tørket eller frisk
- 3 dl olje til steking (skal dekke bunn og donuts under steking)
50 g revet parmesan og/eller 100 g smeltet cheddar til topping.
- Bland gjær, sukker og melk i en bakebolle. Rør godt og la stå til gjæren “bobler”. Tilsett egg og olivenolje. Vispes forsiktig inn.
- Bland så inn alle de tørre ingrediensene, samt parmesan og oregano. Rør godt til du har en jevn og fin deg.
- Heves tildekket på et lunt sted i cirka 1 time.
- Ha deigen over på en melet overflate og kna godt. Del deigen i to emner, og kjevle ut hvert emne til du har en tykk leiv (ca 1/2 cm tykk). Stikk ut donuts, bruk gjerne en kopp til selve rundingen og en utstikker til hullet. Legg så donuts over på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Etterhevestildekket i cirka 30 minutter
- Varm oljen i en dyp stekepanne på middels varme, og legg i donuts. 4 om gangen. Dette blir blir varmt og det går fort, så pass på. Donutsene skal steke i cirka 40-60 sekunder på hver side. Legg de over på et brett med bakepapir for at overflødig olje renner av.
- Smelt revet cheddar på lav varme i en tykkbunnet kjele. Må brukes umiddelbart etter smelting.
- Dypp donuts i parmesan eller cheddar. Dryss gjerne over litt sesamfrø eller andre frø og kjerner.
#pappautengluten #glutenfri #donuts #cheddar #parmesan #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #nrkmat #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #dad #glutenfree #salty #donuts #cheece #cookbook #foodblogger #celiac #celiacdisease